Arbitrum Fiyat Tahmini 2024: ARB Yıl Sonuna Kadar 5 Dolara Yükselecek mi?

Geçtiğimiz birkaç yılda, kripto para birimi alanında, Ethereum için katman 2 ölçeklenebilirlik çözümleri olarak inşa edilen birçok yeni blok zincirinin ortaya çıktığı görüldü.

Çok fazla işlem yükünün zincir dışına alınmasına izin veriyorlar, böylece kullanıcıların, son derece yüksek ücretleri ve Ethereum’un sürekli artan popülaritesi nedeniyle ikinci en büyük zincirin varlığının ilk beş yılı boyunca birçok kez karşılaştığı tıkanıklıktan kaçınmasına olanak tanıyor. Ancak bu blockchain şu anda birçok katman-2 çözümünden biridir. Geliştiriciler ayrıca Bitcoin üzerinde L2 zincirleri oluşturmaya başladı: Lightning Network, Rootstock, Dovi, Liquid Network, vb.

Arbitrum (ARB), şu anda çok umut verici görünen bu katman-2 ağlardan biridir. Birçok kripto para tüccarı ve yatırımcısı bu konuyu yakından inceliyor ve iyi çeşitlendirilmiş kripto portföylerine ARB’yi ekliyor. Başlangıçta Arbitrum One ana ağ beta sürümü 2021’de başlatıldı ve ardından Ağustos 2022’de Nitro teknoloji yığınına yükseltildi.

Arbitrum nedir ve onu kim yarattı?

Yaratıcılar, Arbitrum’u oluştururken işlem hızını artırmanın, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini artırmanın peşindeydi ve aynı zamanda bu popüler DeFi ve akıllı sözleşmeli blockchain üzerinde transferleri uygun maliyetli hale getirmek istiyorlardı.

Arbitrum, Ethereum’un temel özelliklerini geliştirirken, Ethereum’un sağladığı güvenlik ve uyumluluk gibi avantajlardan da yararlanır. Ayrıca çok sayıda katman 2 çözümünde olduğu gibi Arbitrum da daha ucuz ücretler ve daha yüksek ölçeklenebilirlik sağlar.

Arbitrium Vakfı ve Arbitrum blok zinciri, New York merkezli bir geliştirme şirketi olan Offchain Labs tarafından inşa edildi. 2023 baharında, ARB tokenleri ilk kez bu blockchainin kullanıcılarına çok beklenen bir airdrop aracılığıyla dağıtıldı. ARB tokeni, merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan Arbitrum DAO’da yönetim için kullanılır.

ARB sahipleri, geliştiricilerin protokolün özelliklerini, ona entegre edilen yükseltmeleri, fon tahsisini vb. etkileyecek çeşitli tekliflerine oy vermek için token’ı kullanıyor. Bu adım, geliştiricilerin Arbitrum’u, kripto paranın gerçek hedefi doğrultusunda daha merkezi olmayan hale getirmesine olanak tanıdı. Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto, BTC’yi yoğun merkezi bankacılık sistemine ve fiat para birimleri sistemine karşı çıkmak için yarattı.

Arbitrium Güney Kore’de kapsamlı ortaklıklar kuruyor

Herhangi bir coinin fiyat artışı esas olarak kullanım alanının ne kadar geniş olduğuna ve üzerinde çalıştığı blok zincirinin benimsenmesine bağlıdır. Bu hafta Arbitrum Vakfı, Güney Kore merkezli yerel Web3 pazar stratejisi danışmanlık firması DeSpread ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Birlikte, o ülkede gelişen bir geliştirici ekosistemi oluşturmak için çalışacaklar. DeSpread, araştırma içeriği ve geliştirme kılavuzları sağlayarak Arbitrum’un yerel pazara yayılmasına zemin hazırlayacak. DeSpread, Arbitrum’u yerel geliştirici topluluğuna tanıtacak ve ikincisinin önündeki dil ve kültürel engelleri ortadan kaldıracak.

Bunun yanı sıra DeSpread, kapsamlı deneyim ve bilgi birikimini kullanarak, Arbitrum’un blockchain teknolojisini benimsemek isteyen yerel şirketler arasından yeni müşteriler kazanmasına aktif olarak yardımcı olacak. DeSpread ayrıca, DeSpread’in 3ridge adlı zincir üstü ilişkilendirme platformunu kullanarak zincir üstü kullanıcı tabanını genişletmesine yardımcı olmak için Arbitrum ile işbirliği yapacak.

Kullanıcıların önemli ölçüde genişlemesi ve Güney Kore pazarına (kripto para birimi alanında önemli bir pazar) giriş, fayda artışı için iyi fırsatlar vaat ediyor ve bu nedenle gelecekte ARB fiyatını olumlu yönde etkileyebilir.

Arbitrum (ARB) fiyat tahmini 2024

Arbitrum, CoinMarketCap’te 2.507.569.722 dolarlık piyasa değeriyle en iyi 46 kripto para birimi arasında yer alıyor. Geçmişte darknet kullanıcıları arasında popüler olan (ilk 45’te) gizlilik parası Monero’nun (XMR) yanında yer alıyor.

ARB, bu yazının yazıldığı an itibarıyla 1,45 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte küçük bir artış, önceki yedi günde ise %7’lik bir artış gösteriyor.

Bu makalede belirtilen tüm faktörlere dayanarak uzmanlar, Arbitrum’un dünya çapında yaygın olarak benimsenmesinin, ARB’nin bu yıl önemli ölçüde artmasına ve 3,92 dolara kadar yükselmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.