Solana Network'teki En İyi 5 Meme Coin

Meme coin’ler yalnızca moda ve canlı olmakla kalmayıp aynı zamanda kripto para dünyasının eğlenceli bir parçası haline gelmiştir; genellikle internet kültürünü, memleri içerir ve tamamen topluluğun ilgi çekme çabalarıyla yönlendirilir. Solana ağı, Ethereum’a benzer şekilde meme kriptoları oluşturmak için oldukça popüler bir temel olmuştur. Solana’da çok sayıda meme coin ortaya çıkmıştır ve bugün en büyük beş tanesine bakacağız.

Dogwifhat (WIF)

CoinGecko’ya göre Dogwifhat (WIF) piyasa değeri açısından 57. sırada yer alıyor. İnternet kültürünün tuhaf ve absürt kısmını temsil eden Solana zinciri üzerine inşa edilmiş bir meme coinidir. Coin, şapka takan küçük bir köpeğin mizahi görüntüsünden esinlenmiştir. Böylece, WIF, geniş topluluğunun çabalarıyla yönlendirilen bir kripto para birimi projesini temsil ederken, İnternet köpek memlerinin eğlenceli ruhunu yakalamak için yapıldı.

Dogwifhat, coin’in eğlence ve etkileşime odaklanmasını seven özel bir takipçi topluluğunu hızla yakaladı. İki hayranın meme yarışmalarına, sosyal medya kampanyalarına ve diğer çevrimiçi etkinliklere aktif olarak katıldığı X (eski adıyla Twitter) ve Discord gibi platformlarda takipçilerin dikkatini çekti.

WIF yalnızca bir meme coin olsa da, NFT işbirlikleri ve staking gibi potansiyel kullanım durumları da dahil olmak üzere Solana ağında merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kullanılmaya başlandı. WIF muhtemelen sadece bir meme coin olmanın ötesine geçecek ve çok daha ileriye gidecektir. WIF şu anda 1.382.912.457 $ piyasa değeri ile 1,39 $’dan işlem görüyor.

Bonk (BONK)

Bonk, 1.211.046.474 $ piyasa değeri ile 64. sırada yer alıyor ve 0,00001735 $’dan işlem görüyor. BONK, Solana üzerinde çalışan bir başka popüler meme coin’dir. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi erken dönem meme coin devlerinden ilham almıştır.

BONK, adil bir dağıtım modeline dayanmaktadır ve merkezileşme sorunları tarafından ele geçirilen diğer meme coinlerin aksine son derece merkeziyetsiz olacak şekilde tasarlanmıştır. BONK coinlerinin büyük bir kısmı, yaygın sahiplik ve topluluk katılımı sağlamak amacıyla Solana topluluğu içinde airdrop yoluyla dağıtılmıştır.

Meme coin, Solana blok zincirindeki birden fazla DeFi protokolünün bir parçası haline getirilerek kullanıcıların BONK’larını stake etmelerine veya likidite havuzlarına katılmalarına olanak sağlanmış, böylece coinin cazibesi artırılmış ve kullanım alanı genişletilmiştir.

Book of Meme (BOME)

Book of Meme (BOME) CoinGecko coin ölçeğinde 128. sırada yer almaktadır. Solana’daki bir başka popüler meme coin’i olan BOME, memlerin bir derlemesini oluşturma konseptinden esinlenmiştir – amacı internetin her yerindeki kültürü, mizahı ve yaratıcı ruhu toplamak olan metaforik bir “kitap”. Projenin yazarları, blok zinciri tabanlı mem kültürünü koruma ve kutlama fikrine dayanan güçlü ve sadık bir topluluk oluşturmayı amaçladılar.

BOME, eğlence için yaratılmış topluluk odaklı bir meme coin’den çok daha fazlasıdır. Merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez token (NFT) unsurlarını geniş ekosistemine dahil etmeyi amaçlamaktadır. Bu, kullanıcıların memlerden ilham alan NFT’ler oluşturmasına, takas etmesine ve toplamasına olanak tanıyacak ve bu da başka hiçbir mem coin’inin övünemeyeceği ekstra bir fayda ve katılım artışı katmanı ekleyecektir. Topluluk, geniş kripto para birimi alanı içinde BOME kimliğini tanımlayan ve sağlamlaştıran içeriğin oluşturulmasına aktif olarak katılıyor. BOME, 461.874.861 $ piyasa değeri ile 0,006686 $’dan işlem görmektedir.

Köpeklerin Dünyasındaki Kedi (MEW)

MEW, internette kediler ve köpekler arasındaki klasik rekabetten esinlenerek Solana üzerine inşa edilmiş bir meme kripto parasıdır ve diğer meme paraları arasında öne çıkmaktadır. MEW, kedilerin köpeklere karşı bağımsız ve asi ruhunu temsil etmek üzere tasarlanmıştır ve DOGE ve SHIB gibi yalnızca köpeklere dayalı meme coin dünyasında kendini bir kenara koymaktadır.

MEW topluluğu ve ekibi, potansiyel olarak Solana’ya entegre edilebilecek NFT ve DeFi uygulamalarının üreticileriyle ortaklıklar da dahil olmak üzere daha fazla fayda ve işlevsellik eklemenin yollarını araştırıyor. MEW 0,00459 dolardan el değiştirirken, piyasa değeri 414.177.524 dolara eşittir. CoinGecko’ya göre en büyük 148. coin.

Popcat (POPCAT)

Solana ağındaki bu popüler meme coin, internette viral olan POPCAT meme’inden ilham alıyor. Bu meme’de bir kedinin ağzı, fare tıklamalarına yanıt olarak açılıp kapanmaktadır. POPCAT, basitliği sayesinde Solana’da büyük bir popülerlik kazanmış, memin absürdlüğünü ve mizahını göstermiş ve POPCAT ordusu için eğlence dolu hafif yürekli bir atmosfer sağlamıştır.

Bu proje, topluluğun geniş çapta tanınması ve POPCAT memine dayalı içerik oluşturma ve paylaşma konusundaki hevesi sayesinde hızla büyümektedir. Coin, oyunlaştırma ve kullanıcıların ödül olarak jeton kazanmalarına izin verilen mini oyunlarla deneyler yaparak Solana’daki diğer meme coinlerine göre büyük bir avantaj sağladı. POPCAT, 388.923.893 $ piyasa değeri ile 146. sırada yer almaktadır. Şu anda 0,3995 dolardan işlem görüyor.

Tüm bu meme coin’lerin topluluk katılımı, NFT’lere odaklanma ve oyna-kazan modelleri gibi kendine has özellikleri vardır. Başarıları büyük ölçüde, bu projelerin dayandığı mizah ve eğlenceden etkilenen, onları destekleyen hevesli topluluklara bağlıdır. Solana ekosistemi genişlemeye ve büyümeye devam ettikçe, üzerine inşa edilen bu meme coinleri de gelişmeye devam edecek, yeni özellikler eklenecek ve ortaklıklar bu coinlerin kullanımında ve çekiciliğinde büyük bir artışla sonuçlanacaktır.