Uniswap Fiyat Tahmini 2024: Coin Yıl Sonuna Kadar 2 Dolara Yükselebilir mi?

Birkaç yıl önce, kripto para birimi alanı merkezi olmayan finans (DeFi) yönünde bir dönüş yaparak Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından duyurulan merkezi olmayan yönetimin temel ilkesini genişletti; Uniswap, ilk DeFi platformlarından biri olarak ortaya çıktı ve kullanıcılara DeFi ile CeFi’nin (merkezi finans) tüm avantajlarını göstermeye başladı.

Birçok Bitcoin maksimalisti, DeFi uygulamalarını dolandırıcılık olarak ve yaratıcılarını da dolandırıcı ve kilim hırsızları olarak eleştirmeye başladı. Yine de UNI, UNI’den kar elde eden ve bu merkezi olmayan uygulamanın avantajlarından yararlanan büyük bir kullanıcı ordusuyla ilk 20 dijital para biriminden biridir.

Uniswap ve genel olarak dex’ler hakkında

Uniswap, Binance, Coinbase, Bitmex vb. gibi merkezi borsaların yerine 2018 yılında başlatılan ilk merkezi olmayan borsalardan (dex’ler) biridir. Ethereum blok zincirini temel alan Uniswap, kripto kullanıcılarının pasif kar elde etmeye başlamasına olanak tanıyan ilk DeFi uygulamalarından biri oldu. aracısız olarak stake etme, borç verme vb. yoluyla kripto varlıklarını satın alabilirler. Uniswap’in kripto pazarında ortaya çıkmasının ardından Ethereum üzerinde benzer başka projeler de ortaya çıktı. Bunlar arasında SushiSwap, Balancer, Curve ve daha birçokları vardı. Yine de Uniswap, Ethereum’daki en büyük ve en popüler dex olmaya devam ediyor.

Uniswap açık kaynaklı bir dex’tir, ancak 2022’de Uniswap ekibi Tornado Cash karıştırma hizmetindeki sözde yasa dışı faaliyetlerle ilgili 250’den fazla hesabı dondurmak için yetkilerini uygulamaya koydu. Bitcoin meraklıları arasındaki birçok DeFi eleştirmeni, Uniswap’in o kadar da merkezi olmayan bir yapıya sahip olmadığına dikkat çekti.

UNI, Uniswap protokolünde geliştirme ekibi tarafından yapılan kritik ayarlamalar ve değişiklikler konusunda oy vermek için dex kullanıcıları tarafından kullanılan Uniswap’in yerel tokenıdır. Ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerin kendi uygulamalarını (merkezi olmayan uygulamalar) ve diğer araçları bunun üzerine oluşturmalarına da olanak tanır.

Uniswap, Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) modelini başlatma fikrini ortaya atan ilk kişi oldu. Kullanıcılar, Uniswap’in likidite havuzlarına Ethereum tabanlı paralar tedarik ediyor; burada özel olarak oluşturulmuş algoritmalar, arz ve talep ilkesine göre bu paraların fiyatlarını belirliyor. Bu, merkezi borsalardaki teklifleri ve talepleri eşleştiren mekanizmalar aracılığıyla çalışan emir defterlerine aykırıdır.

Uniswap’teki likidite havuzlarına token sağlamak, kullanıcılara çok çeşitli başarı fırsatları sunuyor: Kullanıcılar tokenlarından ödüller kazanabilirken diğerlerinin de havuzlardaki tokenlarla eşler arası ticaret yapmasına olanak tanıyor. Bu, bu dex’teki likidite havuzlarına kripto eklemenin ötesine geçiyor; kullanıcılar ayrıca

Ethereum’un ERC-20 protokolünü temel alarak tokenlerini oluşturabilir ve bunları Uniswap’te listeleyebilirler. Şu anda bu dex’te alınıp satılacak yüzlerce token var. Daha sonra Uniswap, yalnızca ERC-20 tokenlarının değil aynı zamanda (USDT, USDC, vb.) stabilcoinlerin de takasına olanak tanıyan V2’ye dönüştü. 2021 yılında, Konsantre Likidite, Esnek Ücretler ve Geliştirilmiş Fiyat Oracle gibi özellikleri sunan Uniswap V3 piyasaya sürüldü.

Birçok Uniswap kullanıcısını cezbeden şey, kriptolarını herhangi bir üçüncü taraf platformuna aktarmak zorunda olmamaları ve dex’in anonim kullanımıdır; bu da, durumun aksine, herhangi bir kayıt hesabı oluşturmaktan veya ayrıntılarını vermekten kaçınabilecekleri anlamına gelir. merkezi borsalar
Uniswap’i kullanmak, aktif bir Ethereum tabanlı cüzdan ve gaz için bir miktar ETH (işlem ücretleri) gerektirir.

Bu yıl için UNI fiyat tahmini

Bu yıl pek çok uzman, diğer birçok altcoin ile birlikte UNI’nin de yüksek seviyelere çıkmasını bekliyor çünkü dikkate alınması gereken önemli bir faktör var: iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması. Bitcoin’in yukarı yönlü gidişatı, halihazırda altcoinlerin ilk on listeden ve sonrasından büyümesini sağlıyor.

Bu uzmanlar arasında piyasa analisti Michael van de Poppe de yer alıyor ve bu yıl, Ethereum ekosistemi ve Ethereum’a dayalı tüm altcoinler üzerine bahis oynadığını ve DeFi sektöründe kullanılan coinlerle birlikte patlayıcı bir büyümenin başlamasını beklediğini belirtti. Altcoinlerin, Bitcoin yarılanması tamamlandıktan hemen sonra Mart veya Mayıs aylarında toparlanmaya başlamasını bekliyor.

UNI şu anda CoinMarketCap’te 7.271.300.389 $’a eşit piyasa değeri ve 598.736.140 UNI’lik dolaşımdaki arz ile ilk 18. sırada yer alıyor. Uzmanlar bu yıl 26 dolara yakın olası bir yüksek seviye öngörürken, yazının yazıldığı sırada UNI 12,17 dolardan işlem görüyor. Geçen hafta UNI yaklaşık %17 arttı.